Rytíři Páně, vzhůru srdce!

Ministrantská křížová cesta: únor 2010 - zastavení dvanácté

27. 2. 2010 11:41
Zjistil jsem, že se mi nějak neuložilo lednové zastavení, už je na svém místě >>



zastavení 12., autor kresby: Miloš Muzikář

Modleme se:

"Bože, náš nebeský Otče, tys poslal na svět svého Syna, abychom měli věčný život. On nám dal příklad, přišel, aby sloužil, žil mezi námi a nesl kříž všech lidí. Nauč nás jeho trpělivosti, nauč nás jít jeho cestou, která vede k tobě a k lidem. Dej nám k tomu sílu a odvahu."

Zastavení dvanácté: Kristus Pán umírá na kříži

"Klaníme se ti, Pane Ježíši Kriste, a děkujeme ti,
neboť svým křížem jsi vykoupil svět."

Pán Ježíš trpěl na kříži tři hodiny. Zůstal s ním jen apoštol Jan a jeho maminka. I slunce přestalo svítit a zem se chvěla. Přesto byli lidé plní zloby. Jen lotr po Ježíšově pravici ho poprosil o odpuštění a Pán Ježíš ho zachránil.
Neboj se k Pánu Ježíši obracet s prosbou o odpuštění.

"Pane Ježíši, děkuji Ti za svátost smíření, za to, že mi vždycky odpustíš.
Ukřižovaný Ježíši, smiluj se nad námi."

Dnes jako tenkrát, každá naše nepravost je jako úder palicí. Úder, který Tě zraňuje a bolí. I v tuto chvíli ukazuješ, jak důležité je milovat bez hranic.
Dnes jako tenkrát, často jen v davu přihlížíme a ve skrytu duše jsme rádi, že nejsme na Tvém místě. Vždyť kdo z nás by dokázal nastavit "hřebům zloby" své dlaně? A Ty, Beránku Boží - Beránku Nejvyšší, přesto věříš, že Tvé utrpení nebude bezvýznamné. Do poslední chvíle modlíš se za ty, kteří u Tvého kříže vytrvali. Mnozí už odešli – velkolepá podívaná skončila. Jen několik málo věrných cítí potřebu být s Tebou do posledního okamžiku. A právě těm, vysílen a zostuděn, odpouštíš.

Pane, kdo Ti vzal život? Vlastně nikdo z nás. Ty sám jsi jej z lásky vydal. A znovu a znovu ho světu vydáváš s vědomím, že mnozí jej znovu pošpiní a pošlapou. A přesto - všechnu tu bolest přijímáš za svou. Trpíš, abychom my trpět nemuseli. Jsme Ti za to ale opravdu vděční? Neukláníme se někdy přeci jen rouhavě? Nebereme někdy Tvé jméno do úst neupřímně? Myslím, že tu a tam trochu ano. A co hůř - tu a tam každý z nás...

Rudé máš dlaně, už i Tvůj kříž je rudý, rudá je obloha. Nadchází třetí hodina. S posledním výdechem jakoby šeptáš: "Mise je splněná".

Modleme se:

"Ježíši, Ty jsi světlo světa. Chválíme Tě, Bože, a děkujeme Ti za Tvou velikou lásku. Vzal jsi na sebe hřích celého světa, i můj hřích. Věřím, že tak jako jsi vstal z mrtvých třetího dne Ty, že i mě vzkřísíš k novému životu ve Tvém království.
Pomoz mi, abych byl věrný Tvému přikázání lásky, abych byl pevný ve víře a přinášel lidem naději.
Amen."
Zobrazeno 1305×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz